nedelja, 28.sept

BS-3 Radio Tour

16.00 napoved dogodkov MNC
16.30 Anja Planišček BS-3 radio tour
18.00 sedem skladateljev
21.00 IZBRIS, IZKLJUČEVANJE KULTURNO DRUGAČNIH vodi Miha Zadnikar; sogovorniki: dr. Jelka Zorn, Nebojša Milikič, Aleksandar Todorović/ ponovitev
22.00 izklop

BS-3 Radio Tour je radijsko vodeni ogled ljubljanske stanovanjske soseske BS-3, ki bo potekal v živo preko frekvence radioCona 88.8MHz. Sobota, 27. in nedelja 28. sept ob 16.30, zbirno mesto je na končni postaji avtobusa št 20, ob 16.15., kjer udeleženci prevzamejo radijske sprejemnike infotoaparate.
zgibanka.pdf s podrobnim opisom poti.

Glasbeni projekt sedem skladateljev na inovativen način predstavlja nekatere delujoče slovenske skladatelje in skupine. Hkrati uporablja radijski medij, neposredni prenos na medmrežje in arhiviranje posameznih oddajo o avtorjih v obliki t.i. podcastov, ki so brezplačno dostopni tako preko iTunes, kot preko ostalih podcast iskalcev. V projekt 7 skladateljev so trenutno vključeni: Luka Prinčič, Borut Kržišnik, Borut Savski, Brane Zorman, Random Logic, Tomaž Grom.
Oddajali bomo neizdano, nedokončano – demo avtorsko glasbo nečlanov kolektvinih organizacij. Za predvajanje take glasbe, ni potrebno plačati nadomestila kolektivnikam. Glasba članov kolektivnih organizacij bo dostopna v obliki podcastov. Za predvajanje glasbe v projektu sedem skladateljev imamo dovoljenja avtorjev.

IZBRIS, IZKLUČEVANJE KULTURNO DRUGAČNIH
*Radio, cona in izbris imajo veliko skupnega. Na diskusiji bomo besedo zastavili prav na točki njihovega medsebojnega izključevanja: a) subverzija v radijskem, ko se dozdeva, da so televizija, internet in mobilna telefonija postali vsemogočni; b) “conska obramba” nikdar do konca izkoriščenih modernističnih medijev, ko se v globalu igra, košarkarsko rečeno, v glavnem le še igro “mož na moža”; in c) izbris … Mar niso prav izbrisani osebki izvrstna priložnost, da antropološko skepso do vsakršne “kulture” privedemo k finalni, odrešujoči premisi: Če kaj, potem obstoji samo še “kultura na štiri oči”, “kultura” v tesnem medsebojnem stiku, ki je nujno in zmerom nekakšen “izbris”. Izbris nelagodne, pretirane bližine namreč, da sploh lahko še zaupamo bazični diskusiji in se z njo prestavimo kam drugam …
Miha Zadnikar tačas uživa in goji naravnost klasičen privilegij, da je učitelj in učenec v eni sami osebi.

Advertisements  Leave a Reply

  Fill in your details below or click an icon to log in:

  WordPress.com Logo

  You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

  Google photo

  You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

  Twitter picture

  You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

  Facebook photo

  You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

  Connecting to %s%d bloggers like this: